Hoe u uw Facebook-naam kunt wijzigen: eenvoudige stappen om uw naam op Facebook bij te werken

Gemaakt 5 augustus, 2024
facebook op desktop

Het updaten van uw naam op Facebook is een eenvoudig proces, maar het is belangrijk om de juiste stappen te volgen om beperkingen of fouten te voorkomen. Facebook staat gebruikers toe om hun naam een paar keer te wijzigen, maar met bepaalde limieten en voorwaarden. In dit artikel bespreken we hoe u uw Facebook-naam kunt wijzigen, de stappen die nodig zijn om het proces te voltooien en de regels die u moet volgen om ervoor te zorgen dat de wijziging wordt goedgekeurd. Daarnaast bieden we oplossingen voor eventuele problemen die u tijdens dit proces kunt tegenkomen.

Stappen om uw Facebook-naam op uw desktop te wijzigen

  1. Toegang tot accountinstellingen : Meld u aan bij uw Facebook-account en klik op het menupictogram (de kleine driehoek) in de rechterbovenhoek van de pagina. Selecteer "Instellingen en privacy" en vervolgens "Instellingen".
  2. Ga naar het gedeelte 'Naam' : Klik in het menu aan de linkerkant op 'Persoonlijke gegevens'. Hier ziet u het gedeelte 'Naam' , waar uw huidige naam wordt weergegeven.
  3. Verander uw naam : Klik op "Bewerken" naast het gedeelte "Naam" . Voer uw nieuwe voornaam, achternaam en eventueel een tweede naam in de beschikbare velden in.
  4. Wijzigingen opslaan : Controleer na het invoeren van uw nieuwe naam nogmaals of deze correct is. Klik op "Wijziging controleren" en vervolgens op "Wijzigingen opslaan".

Hoe u uw Facebook-naam op uw mobiel kunt wijzigen

  1. Open de Facebook-app : log in op uw account en ga naar het menu (de drie lijntjes rechtsonder in het scherm).
  2. Accountinstellingen openen : Scroll naar beneden en selecteer 'Instellingen en privacy' en vervolgens 'Instellingen' .
  3. Ga naar het gedeelte 'Naam' : Selecteer 'Naam' onder 'Persoonlijke gegevens' .
  4. Voer de nieuwe naam in : Wijzig de gewenste naam door uw nieuwe voor- en achternaam in de betreffende velden in te voeren.
  5. Wijzigingen opslaan : Tik op "Wijziging controleren" en bevestig de update door "Wijzigingen opslaan" te selecteren

Regels en beperkingen

  1. De naam moet echt zijn : Facebook vereist dat gebruikers hun echte naam gebruiken: de naam waaronder vrienden en familie hen herkennen.
  2. Beperkingen voor tekens : Namen mogen geen symbolen, cijfers of ongebruikelijke leestekens bevatten. Titels (zoals Dr. , Mr. , etc.) zijn ook niet toegestaan in de naamvelden.
  3. Beperkte naamswijzigingen : U kunt uw naam slechts een paar keer wijzigen en er geldt een wachttijd van 60 dagen tussen naamswijzigingen.
  4. Naamverificatie : In zeldzame gevallen kan Facebook om documenten vragen om uw echte naam te verifiëren (bijvoorbeeld een identiteitskaart).

Problemen oplossen bij het wijzigen van uw naam

  1. Naamswijziging is niet goedgekeurd: Als Facebook uw naamswijziging afwijst, hebt u mogelijk een van de hierboven genoemde regels overtreden. Controleer de richtlijnen nogmaals en zorg ervoor dat uw naam voldoet aan de vereisten van Facebook.
  2. Kan de naam niet wijzigen vanwege tijdsbeperkingen : Als u onlangs uw naam hebt gewijzigd, moet u 60 dagen wachten voordat u deze opnieuw kunt wijzigen.
  3. Technische problemen : Als u technische problemen ondervindt, probeer dan toegang te krijgen tot uw account vanaf een ander apparaat of werk uw Facebook-app bij naar de nieuwste versie.
  4. Gecompromitteerd account : Als u verdachte activiteiten opmerkt en uw naam niet kunt wijzigen, is uw account mogelijk gecompromitteerd. Wijzig in dat geval onmiddellijk uw wachtwoord en beveilig uw account met tweefactorauthenticatie.
facebook op telefoon

Nee, Facebook staat geen speciale tekens, symbolen of cijfers toe in uw naam voor personalisatie. Het platform handhaaft deze beperkingen om authenticiteit te garanderen en misbruik van namen te voorkomen, door ze zo dicht mogelijk bij een echte identiteit te houden.

Hoewel Facebook naamswijzigingen toestaat, is de frequentie waarmee u dit kunt doen beperkt. Nadat u uw naam hebt gewijzigd, moet u 60 dagen wachten voordat u een andere wijziging kunt aanbrengen. Deze limiet is ingesteld om constante wijzigingen te voorkomen die vrienden of het systeem van het platform in verwarring kunnen brengen.

Als je nieuwe Facebook-naam niet meteen op je profiel verschijnt, kan het even duren voordat de wijziging is verwerkt. Normaal gesproken zou de update binnen een paar minuten zichtbaar moeten zijn, maar in zeldzame gevallen kan het langer duren. Als de vertraging aanhoudt, probeer dan uit te loggen en weer in te loggen op je account, of wis de cache van je browser om te zien of de wijziging van kracht wordt.